پلیس مشهد در تعقیب جانیان اینستاگرامی | این ۲ قاتل مسلح را شناسایی کنید + تصاویر گوشی‌قاپ‌های خشن در دام پلیس مشهد | اعتراف به ۴۰ فقره سرقت با شگرد‌های مختلف کسب مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی توسط دانش‌آموز زنجانی نجات جان مسافر مشهدی از آبشار دوزین استان گلستان(۲۷ تیر ۱۴۰۴) انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

با مهاجرت نخبگان باید منطقی و علمی برخورد کرد | نرخ آزادسازی مدرک تحصیلی شوکه کننده است

  • کد خبر: ۲۰۳۶۶۹
  • ۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۸
با مهاجرت نخبگان باید منطقی و علمی برخورد کرد | نرخ آزادسازی مدرک تحصیلی شوکه کننده است
دبیر کمیسیون آموزش دیده بان شفافیت گفت: مهاجرت نخبگان یک پدیدهٔ مکانیکی نیست که راه حلی مکانیکی داشته باشد و باید منطقی و علمی با آن برخورد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، هامون سبطی در واکنش به افزایش هزینه آزادسازی مدارک تحصیلی، اظهار کرد: موضوع آزادسازی مدارک با اعتراض وسیع دانشجویان و دانش آموختگان همراه بود، از دانشجویان فوق تخصص و متخصص علوم پزشکی گرفته تا دانشجویان وزارت علوم در مقطع لیسانس که همگی از این تصمیم شوکه شدند. این موضوع نشان دهنده بی‌تدبیری مسئولان در اجرای این تصمیم است. در برخی از رشته‌ها مانند رشته‌های علوم پزشکی روند خزنده افزایش هزینه آزادسازی مدارک آغاز شد و اکنون طبق آخرین گزارش‌هایی که ما می‌رسد، شاهد افزایش بیش از ۳۰ برابری هزینه آزادسازی مدارک هستیم. در گذشته این رقم ۸۰۰ هزار تومان به ازای هر ترم بود، اما اکنون به رقم ۳۰میلیون تومان یا بیشتر رسیده است.

وی افزود: این موضوع از قبل اطلاع رسانی نشد و اگر بایست هزینه‌ها ۳۰ تا ۵۰ برابر افزایش می‌یافت مجریان قبلی نیز باید پاسخگو باشند که چرا تاکنون این اتفاق نیفتاده و به بیت المال آسیب رسیده است؟ و اگر این میزان افزایش غیر معقول است چرا باعث ایجاد نارضایتی در جامعه شده‌اند؟ با وجود این اتفاق حداقل انتظار فارغ التحصیلان که بسیاری از آن‌ها نخبگان مت هستند این است که قانون عطف به ماسَبَق نشود.

دبیر کمیسیون آموزش دیده بان شفافیت و عدالت ادامه داد: در همه کشور‌ها رابطه بین دولت و ملت رابطه سخاوت‌مندی دولت نسبت به ملت است، اما با افزایش شدید هزینه‌ها به دانشجویان فشار زیادی وارد می‌شود و انتظار حداقلی این است که قانون عطف ما سبق نشود و افرادی که در گذشته تحصیل کرده‌اند شامل این قانون نشوند. شعبه‌های دیوان عدالت اداری بر این موضوع صحه گذاشته اند که وزارت بهداشت و وزارت علوم حق ندارند که این موضوع را عطف به ماسبق کنند.

وی تصریح کرد: برخی اعلام می‌کنند که این قانون منجر به کاهش فرار مغز‌ها و خروج نخبگان از کشور می‌شود. این تصور، یادآور آن است که برخی می‌گفتند با افزایش قیمت بنزین معضل ترافیک کلان شهر‌ها حل می‌شود، اما متاسفانه دیدیم که با گران شدن بنزین معضل ترافیک حل نشد.

سبطی گفت: مهاجرت نخبگان یک پدیدهٔ مکانیکی نیست که راه حلی مکانیکی داشته باشد و باید منطقی و علمی با آن برخورد کرد. مسایل مکانیک کوانتوم را با فرمول‌های مکانیک نیوتونی حل نمی‌کنند.

دبیر کمیسیون آموزش دیده بان شفافیت و عدالت گفت: وقتی تعرفه دستمزد معاینه یک پزشک در کشور ما ۴ دلار است، اما در کشور‌های همسایه از شمال دریای خزر گرفته تا کشور‌های حاشیه خلیج فارس، دستمزد همان پزشک بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ دلار است این در نگاه علمی نوعی حرکت شبیه حرکت اسمزی از ایران به خارج را شکل می‌دهد که با موانع مکانیکی قابل توقف نیست. کشور‌های حاشیه خلیج فارس برای پزشکان ایرانی در کنار شغل پردرآمد امکانات زندگی مرفه نیز فراهم می‌کنند، اما ما در ایران نمی‌توانیم از شان اجتماعی و امنیت جانی کادر درمان و بهداشت به درستی حمایت کنیم، یعنی در داخل دافعه می‌آفرینیم در حالیکه در خارج جاذبه وجوددارد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->